5 x Behanginspiratie voor meer goud in je interieur

 

Goud is stijlvol, elegant en een echte blikvanger. Goud maakt een kil interieur warm en geeft glans aan alles wat dof is. Goud is tijdloos, chic en stoer. Goud mag gezien worden. Of je het nu subtiel of rijkelijk toepast, er zijn genoeg redenen om je interieur “a splash of gold” te geven!

 

behangrollen goud ESTAhome

 

Goud combineren

Welk effect goud behang in jouw interieur zal hebben, heeft allemaal te maken met hoe je het combineert en welke print je kiest. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een warme uitstraling, kies dan voor goud met aardse tinten zoals terracotta en beige. Door goud behang te gebruiken als accentmuur en terracotta en beige als complementaire kleuren in meubels, kussens en decoratieve items, creëer je een elegante en uitnodigende sfeer. Het gouden behang vormt het middelpunt in de ruimte, terwijl de terracotta en beige zorgen voor een evenwichtig contrast en een gevoel van rust en comfort.

 

behangrollen goud ESTAhome

 

Goud met wit daarentegen geeft het interieur een frisse uitstraling. Deze kleurencombinatie zie je veel in een Scandinavische inrichting. In deze stijl wordt goud gebruikt als accent kleur. Zo houd je de ruimte clean. Populair is bijvoorbeeld behang met een subtiel motief, zoals line-art of grafische lijnen.

 

behang gouden boogjes ESTAhome

 

behang gouden line-art gezichten ESTAhome

 

Een andere manier om goud behang te gebruiken, is door het te combineren met donkere kleuren zoals paars, donkerblauw of smaragdgroen. Dit zorgt voor een dramatisch effect en geeft de kamer een luxe Art Déco uitstraling. Kies bijvoorbeeld voor behang met geometrische patronen en combineer dit met veloursstoffen, marmer en grote speigels voor een glamoreuze look.

 

behangrollen goud ESTAhome

 

behang donkerblauw en goud visgraatmotief ESTAhome

 

Ook in een vintage interieur kan behang met een gouden print erg mooi zijn. Het glanzende goud vormt namelijk een fijn contrast met de zachte vergrijsde kleuren die je veel in deze stijl ziet.

 

behang goud slaapkamer ESTAhome

 

behang roze met art deco motief ESTAhome

 

Goud behang in de kinderkamer

En vergeet de kinderkamer niet! Door de warme en sfeervolle uitstraling is goud uitermate geschikt om kinderkamers mee te decoreren. Van schitterende sterren en stippen tot palmbomen en geometrische patronen: goud behang geeft de kinderkamer een gezellig, speels en feestelijk tintje.

 

behang gouden sterren ESTAhome

 

behang gouden visgraat motief kinderkamer ESTAhome

 

behang gouden stippen meisjeskamer ESTAhome