0

Hoe maak ik de mooiste combinaties?

Haal het maximale uit je huis met deze handige tips van ESTAhome.nl! Leuke weetjes om je huis nét dat beetje extra te geven.

 

Maak muren verschillend voor een ruimtelijk effect.

Wanneer je in een ruimte het contrast tussen de muren vergroot, zal de kamer ogenschijnlijk groter lijken. Dit kun je heel gemakkelijk doen door lichte en donkere kleuren met elkaar te combineren. Ook het combineren van drukke en rustige prints kan dit effect creëren.

 

Wat plak ik waar?

Je creëert het meest natuurlijke en harmonieuze effect wanneer je het drukste/donkerste behang op de wand plakt waar het meeste licht valt.

 

Hout behang - streep effect

 

Strepen

Met strepen kan je veel verschillende effecten in het interieur creëren.

Plak je strepen verticaal, dan zal de kamer hoger lijken

Plak je strepen horizontaal, dan zal de kamer breder lijken.

Behang met trendy streeppatroon is in vele soorten, kleuren en stijlen verkrijgbaar.

Tip: Je kunt ook met verschillende soorten effen behang een groots streep effect op de muur creëren door om en om een andere strook uni behang op de wand te plakken. 

 

Gelijk = ongelijk

Licht kan door verschillende materialen anders worden gereflecteerd. Hetzelfde behang kan dus in dezelfde ruimte op de ene wand een hele andere uitstraling hebben dan op een andere wand. Daarnaast kunnen er tussen verschillende producties van behang kleine kleurtoon verschillen zitten. Een lichtblauw behang met ster van ESTAhome.nl kan dus toch ogenschijnlijk in kleur verschillen met hetzelfde lichtblauw effen behang van ESTAhome.nl. In de praktijk zal je dus altijd een kleurtoonverschil zien en dit kan erg storend zijn. Probeer daarom in je combinatie te kiezen voor behang waarvan het verschil in kleur goed te zien is.  

Bezig met laden...