0

Hoeveel behang heb ik nodig?

De muur opmeten

Om goed te kunnen berekenen hoeveel behang je nodig hebt is het belangrijk dat je de hoogte en breedte van de muur die je wil gaan behangen goed opmeet. Gebruik hiervoor bij voorkeur een metalen rolmaat die zodanig lang is dat je de hele breedte in één keer kunt meten.

TIP: Op de productpagina van jouw favoriete behang vind je een berekeningstool. Hier kun je de maten van de muur die je wil gaan behangen invoeren en zo heel eenvoudig het aantal benodigde rollen berekenen.

 

De hoogte meten

In bijna geen enkele kamer is de hoogte overal gelijk. Meet daarom de hoogte van een muur altijd links, rechts en in het midden.

Neem de hoogste uitkomst als hoogte van de muur. De behangcalculator rekent bij iedere baan behang een snijverlies van 7,5 cm boven en 7,5 cm onder. Een minder ervaren behanger zal meer snijverlies hebben. Ben je een minder ervaren behanger? Reken dan bij iedere hoogte 10 cm bovenop de hoogst gemeten hoogte.

 behang berekenen

 

Hoe ga je om met ramen en deuren bij het meten?

Loopt het raam of de deur van het plafond tot de vloer?

Vul dan het gedeelte van de muur links van de deur of het raam, én het deel aan de rechterkant van de deur/raam in de behangcalculator in als 2 aparte muren.  

Loopt het raam niet door tot het plafond of de vloer?

Meet het gedeelte boven het raam/deur en het stuk onder het raam/deur als twee aparte muren en vul de aantallen in de behangcalculator in.

 

Verschillende soorten behang in een kamer?

Wil je verschillende soorten behang in een kamer? Gebruik dan bij het berekenen van het behang de behangcalculator die bij dat product staat weergegeven. De herhalingen van het patroon kunnen namelijk per artikel verschillen en elke behangcalculator berekent het exacte aantal rollen voor het artikel waarbij het staat vermeldt.  Dus wanneer je 2 soorten behang wil toepassen in je slaapkamer, gebruik dan ook de 2 verschillende behangcalculators die op de productpagina’s staan weergegeven.

 

Heb je vragen over het meten van je muur? Stuur ons een e-mail, we helpen je graag! hello@ESTAhome.nl

Bezig met laden...