Muren opmeten voor fotobehang op maat

 

Je muur opmeten is makkelijker dan je denkt. Het enige dat je nodig hebt zijn de afmetingen van het breedste en het hoogste stuk van je muur. Lees de uitleg hieronder voor meer informatie.

Hoe moet ik mijn muur opmeten?

Meet met een rolmaat het breedste en hoogste stuk van je muur. Noteer de afmetingen in centimeters. We hebben alleen muurafmetingen nodig, dus exclusief plinten of sierlijsten.

 

 

Muren zijn niet altijd recht, zeker niet in oude huizen. Daarom raden we je aan om 5 cm extra toe te voegen aan de hoogte- en breedtemaat van je wand. Zo voorkom je dat je misschien net tekort komt. Het overtollige behang kun je na het aanbrengen van het fotobehang eenvoudig wegsnijden met een scherp afbreekmes en een behangspatel.

 

 

Meer dan 1 muur behangen
Ga je meerdere muren behangen, meet deze dan stuk voor stuk op en tel later de breedtematen bij elkaar op. Je hoeft maar één bestelling te plaatsen en niet voor elke muur de afmetingen apart in te voeren. Zie het voorbeeld hieronder.

 

 

De uiteindelijke afmetingen die je invoert in de calculator zijn dus één keer het hoogste punt van deze drie muren en één keer de breedte van deze drie muren bij elkaar opgeteld.

Schuine muren opmeten

Heeft je muur schuine kanten? Geen probleem. Voer ook dan gewoon het breedste en het hoogste punt van je muur in. Je ontvangt het fotobehang altijd als rechthoek. De overschotten kun je wegsnijden.

 

 

Muren opmeten met ramen en deuren

Ook wanneer er een deur, een raam of een ander obstakel in je muur zit, meet je alleen de totale breedte en hoogte van je muur. Deze obstakels snijd je tijdens het plakken uit het fotobehang.

 

 

Hoe ontvang ik het fotobehang op maat?

Zoals hierboven genoemd, ontvang je het fotobehang altijd in rechthoekige vorm. Het overtollige behang snijd je weg. Het behang wordt uiteraard wel voorgesneden in banen, zodat het makkelijk aan te brengen is. De banen zijn standaard 50 cm breed.