0

Maak je eigen sport interieur met unieke vintage twist!

Ben jij een echte sportliefhebber? Of is jouw zoon of dochter dol op sport? Dan is een kamer in sport thema wel ontzettend gaaf!

Maar wil je een keer iets anders dan de gebruikelijke voetbalkamer of bekende roze balletkamer, geef jouw sport interieur dan een vintage twist! Super origineel en stoer voor jong en oud. En decoratie hoeft helemaal niet duur te zijn. Kijk eerst eens op zolder of in de schuur naar retro sportspullen, vraag eens aan familie of vrienden of breng een bezoekje aan een rommelmarkt. Met weinig middelen maak je zo je eigen unieke vintage sport kamer. Net als wij ook zo’n fan geworden van deze stoere stijl? We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet voor het creëren van je eigen vintage sport kamer.

 

1. Verzamel vintage sport memorabilia

Kijk eens in de schuur of zoek op zolder naar oude sport artikelen. Denk aan antieke tennisrackets, basketballen, hockeysticks, softballen, medailles of bekers. Geef jouw eigen unieke vintage items extra aandacht door ze op te hangen, op planken te zetten of onder een glazen stolp te plaatsen. Ook (ingelijste) retro sportfoto’s, posters en sportkleding (bijvoorbeeld een baseball shirt) kunnen een leuke toevoeging zijn.

 

*Let er wel op dat je kleine decoraties in de baby- en kinderkamer goed en veilig opbergt zodat je kleine er niet zomaar bij kan.

 

Behang collectie College
Behang collectie College
Behang collectie College

 

 2. Een opvallende muur

Een vintage sport interieur vraagt om een originele en sportieve muur. Met behang geef je elke muur heel eenvoudig en snel sfeer en karakter. Je kan kiezen voor een bijzonder fotobehang met bijvoorbeeld een basketbalveld, een stoere fiets of retro tribune of je gaat voor vliesbehang met foto’s van oude sporthelden, robuust houtmotief of klassieke ruiten. Natuurlijk kun je een muur ook schilderen, ga dan voor klassieke vintage sport kleuren zoals antiek wit, marine blauw of brandweer rood. Of schilder een muur met schoolbordverf zodat je zelf de score kunt bijhouden en nieuwe aanvalstactieken kunt bedenken. Wat je ook kiest, verf of een speciaal behang, een opvallende en sportieve muur geeft elke woon- of slaapkamer net dat beetje extra.

 

Behang collectie College
Behang collectie College
Behang collectie College
Behang collectie College
Behang collectie College
Behang collectie College

 

3. Stoer meubilair

Denk aan een robuuste houten planken, een klassieke fauteuil of een comfortabele vintage bank. Gebruik oude lockers als kast, haal oude gymtoestellen naar binnen en denk ook eens aan een antiek spijlenbed. De mogelijkheden voor het meubilair zijn eindeloos zolang het maar stoer, robuust en lekker retro is. Vooral met materialen als hout en metaal creëer je snel een stoere vintage sfeer in elke ruimte.

 

Behang collectie College
Behang collectie College
Behang collectie College

We wensen je veel plezier en succes bij het creëren van jouw eigen unieke vintage sport kamer! En natuurlijk zijn we altijd erg benieuwd naar het eindresultaat. Deel je foto met ons via hello@estahome.nl. #vindenwijergleuk

Team ESTAhome.nl

Bezig met laden...